Cruijffplein gaat zo heten, want Johan at er kroketjes
Binnenland

Cruijffplein gaat zo heten, want Johan at er kroketjes.

Nabestaanden van wijlen Johan Cruijff verklaarden vanmorgen tegenover het Parool 'geraakt' te zijn door het gemeentebesluit het Stadionplein bij het Olympisch Stadion naar de oud-voetballer te vernoemen.

Een hoop Amsterdammers kunnen dit plan echter niet zo waarderen, zo valt te lezen uit reacties die bij de gemeente binnenstroomden. Zij vragen zich onder meer af wat Johan Cruijff heeft betekend bij de Olympische Spelen in 1928. Ook het argument dat Johan vaak een kroketje at bij het lokale FEBO-filiaal aan het Stadionplein kan niet op sympathie rekenen. Men betitelt dit zelfs als "1 april-grap".

Dat Johan Cruijff geëerd moet worden is voor iedereen duidelijk. Dat de gemeente Amsterdam maar wat doet en zijn naam wil plaatsen tussen Griekse-en Olympische helden toont de onkunde aldaar aan.

Trouwens, gehoord in Rotterdam: een brainstormsessie in de directiekamers van De Kuip. Ahmed Aboutaleb is in zijn auto gestapt voor een overleg met Feyenoord-directeur Jan de Jong voor een koortsachtig overleg over een mogelijke herbenoeming van het voorplein van De Kuip. Ene Michiel Kramer hapte recent een kroketje weg langs de lijn en zie daar de enorme binding met het stadion. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →