CU en GL willen 'haatmisdrijven' keihard aanpakken 

24 april 2018 - 09:58

Dit verwachten wij eigenlijk niet zo uit de monden van de geitenwollensokken van GroenLinks en de liefdevolle gristenen van ChristenUnie, maar het zijn toch echt deze twee partijen die het initiatief nemen om haatmisdrijven voortaan streng te bestraffen.

De straffen voor deze haatmisdrijven, oftewel misdrijven die bedoeld zijn om een hele groep te treffen, moeten als het aan de twee partijen ligt met een derde of de helft omhoog. Zij roepen het kabinet daarom op om dit in de wet op te nemen en anders maken ze zelf wel een wetsvoorstel.

Aanleiding hiervoor is onder andere de aanval op het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam eind vorig jaar, wat overduidelijk te maken had Jodenhaat maar waar de dader met alleen een straf voor vernieling lijkt weg te komen.

Ditzelfde gold voor de mishandeling van een homostel in Arnhem. De rechter achtte toen zogenaamd niet bewezen dat de daders uit homohaat handelden en verzwaarde de straf niet, terwijl iedereen met een beetje verstand die link wel kan leggen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie