Upd: 2G-beleid voorlopig (weer) in de ijskast

Upd: 2G-beleid voorlopig (weer) in de ijskast 

01 februari 2022 - 12:36

Het omstreden 2G-beleid - waarbij u alleen nog maar in de kroeg een borrel kunt drinken of een museum kunt bezoeken wanneer u recent gevaccineerd of genezen bent van het coronavirus - lijkt geen meerderheid te halen. De fracties van coalitiepartij ChristenUnie en oppositiepartij GroenLinks maken bekend om een motie daartegen te zullen steunen.

De SGP heeft die motie ingediend, samen met Kamerlid Pieter Omtzigt. De PvdA zal in haar fractievergadering nog een besluit nemen over de motie. De kans bestaat dus dat de motie om het 2G-wetsvoorstel in te trekken, vandaag al een meerderheid haalt. Maar zonder steun van GroenLinks en ChristenUnie lijkt een meerderheid voor 2G in de Eerste Kamer sowieso ver weg.

Het kabinet heeft wel steeds aangegeven 2G niet van tafel te willen halen. "Laten we het nog niet weggooien", vroeg onze premier Mark Rutte recent nog aan de oppositie. Ook de kersverse zorgminister Ernst Kuipers denkt dat 2G nodig is als het kabinet de coronaregels wil versoepelen "en tegelijkertijd de pandemie nog enigszins onder de duim" wil houden.

Update 12.36 uur:

HOERA! De 2G-maatregel lijkt voorlopig van tafel. Zorgminister Ernst Kuipers is bijgedraaid laat nader onderzoek doen naar de 2G-maatregel. Hij vraagt de Tweede Kamer de wet waarin 2G wordt geregeld, nog even niet te behandelen. "Dat betekent dat het op de korte termijn niet in de gereedschapskist zit", zegt Kuipers in een toelichting over het 2G-beleid. Daarmee verdwijnt het beleid weliswaar nog niet in de prullenbak, maar wordt het wel (opnieuw, in december ook al eens) in de ijskast geschoven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml