CU en VVD: Joden zijn super
Binnenland

CU en VVD: Joden zijn super.

Als het aan regeringspartij VVD en hulppartij ChristenUnie ligt, gaan mensen die Joden haten en dat uiten in opmerkingen en/of geweld binnenkort hard gestraft worden.

CU-leider Gert-Jan ‘beken POTverdomme kleur jullie’ Segers en VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz zijn beiden van mening dat de politiek hun ogen sluit voor antisemitisme. Althans, tegen EenVandaag vertelden ze dat er meer aandacht aan besteed moet worden door volksvertegenwoordigers.

Dan nu de maatregelen. Het onderwijs moet op de schop, er moet in schoolklassen verteld worden wat voor positieve invloed de joodse gemeenschap heeft. We vermoeden dat dit vooral op scholen in de Haagse Schilderswijk en Transvaal met veel gejuich door leerlingen ontvangen zal worden.

Volgens Yesilgöz moet er een nationaal coördinator komen. Die kan adviseren hoe om te gaan met meldingen, hoe die worden geregistreerd en hoe we ervoor zorgen dat het loont om aangifte te doen. Volgens Segers begint alles met goede aangifte en de mogelijkheid aan te geven dat iets antisemitisch was. Dat moet ook doorklinken in vonnis en strafmaat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →