CU: meer hulp vluchtelingen, alcohol verbieden 

07 november 2017 - 12:46

De ChristenUnie, een marginaal religieus partijtje dat alleen maar een plaats heeft gekregen in de coalitie omdat een meerderheidskabinet er anders niet had kunnen komen.

Ondanks dat D66-generaal Pechtold verscheidene keren verkondigde helemaal geen zin te hebben in een kabinet met Segers, die laatste geen ruggengraat bleek te bezitten en toch gezellig uit eten ging met Pechtold, hebben de gristenen het toch voor elkaar gekregen. Ze regeren mee.

Goed. Dat wist u eigenlijk al. Wat u wellicht nog niet wist, is dat vrome christenen (er blijken er nog twintig in Amsterdam te leven) zich mateloos irriteren aan het gedoogbeleid in onze hoofdstad. Drank, drugs, prostitutie en gokken. Allemaal verboden volgens het heilige boek. De partij gaat zich daarom tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen hardmaken voor een totaalverbod.

Het afschaffen van 'happy hours' in de horeca zou volgens de fractie een prima eerste stap zijn. Oh, wat trouwens ook not done is volgens de predikers van het gedachtegoed van Jezus: gameverslaafd zijn. Alles wat met verslaving te maken heeft is eigenlijk kut naar.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat de gristenen zich meer willen inzetten voor vluchtelingen en nog harder willen optreden tegen racisme. Want u weet: 'De mens is geschapen naar het beeld van God'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie