'Obama-cupcake met Oreo is racisme'
Raar

'Obama-cupcake met Oreo is racisme'.

Wie racisme zoekt, vindt het overal. Zelfs in een cupcake. Bakkerij Fat Cupcake uit de Verenigde Staten heeft het cakeje 'Mr. President' gecreëerd en potdomme, die bevat dus een Oreo. 

De ware racistische aard van het schijnbaar blanke cakeje werd gelukkig aan het licht gebracht door een recensent op Yelp. "Zorgwekkend", schrijft deze wereldverbeteraar. "Ze serveerden een cupcake die Mr. President heet, en waar een Oreo koekje in zat. Toen ik ze op de racistische aard daarvan wees, zeiden ze dat 'de huidige president van Oreo's houdt'. 

"Ik ben zelf zwart", zegt eigenaresse Anjelica Hayes volgens US Weekly. Ze wilde de cupcake alleen maar een "chique" naam meegeven. "Ik zag het als een eretitel. Ik zou geëerd zijn als iemand een cakeje naar mij vernoemde." 

Vanwege al het gemier van racistische zwartkijkers overweegt Hayes nu de naam van het cakeje te veranderen in "The Professional". Nou Sylvana, kom er maar in dan.

Uh Oh: Portland Bakery Accused Of Racism For “Mr. President” Oreo Cupcake Treat https://t.co/lCuuftsM0y pic.twitter.com/t3kubZs6Ku

Alle artikelen geladen. Overzicht →