Ja! CZ kondigt alvast zorgpremiestijging aan
Binnenland

Ja! CZ kondigt alvast zorgpremiestijging aan.

Ha! Het is pas eind maart, echter is nu al duidelijk geworden dat verzekerden bij CZ volgend jaar wederom te maken krijgen met een stijging in de kosten aangaande de zorgpremie. Per 1 januari jongstleden werden de prijzen al met drie procent verhoogd, het vermoeden rijst dat dit komende jaar fors hoger zal liggen.

Want het gaat beroerd met CZ. Al drie jaar lang worden er rode cijfers geschreven en de reserves zijn ook al niet onuitputtelijk. Over 2017 boekte de verzekeraar een verlies van 140 miljoen euro, in 2016 bedroeg dat tekort 15 miljoen euro.

Overreserves bijna opgesoepeerd

Eigenlijk deed men u een geste, want door voor dit jaar 259 miljoen uit de overreserves te trekken, is het mogelijk dat u dit jaar zes euro per maand minder betaalt dan de prijs van de daadwerkelijke zorgkosten. Die zogenaamde overreserves zijn als gezegd niet bodemloos, hetgeen om actie vraagt.

Ingediende burgerdeclaraties scherper controleren

Zo moet er volgens CZ gekeken worden naar kostenbeheer. Denkt u dan bijvoorbeeld aan betere controles op rechtmatigheid van door u ingediende declaraties. Ook het beheersen van de zorgkosten via inkoop zou beter worden moeten nagecheckt.

Overstappen kan tot en met 31 december van dit jaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →