D66-fracties cancelen: geen zin in samenwerking BBB, JA21 en PVV

D66-fracties cancelen: geen zin in samenwerking BBB, JA21 en PVV 

06 maart 2023 - 11:04

Zo gaat dat dus bij de 'Democraten' 66: nadat eerder de fractie in Limburg al liet weten dat het niet wil samenwerken met PVV en Forum voor Democratie, wordt die lijn nu doorgetrokken naar de andere provincies. En ook BBB wordt aan het rijtje uit te sluiten partijen toegevoegd. 

Komt allemaal omdat D66 een hekel aan die partijen en schijt heeft aan democratie die partijen de stikstof- en klimaatdoelen van het kabinet willen blokkeren: "Het halen van de stikstof- en klimaatdoelen staat voor ons op één", schrijven de 12 D66-lijsttrekkers voor de verkiezingen van Provinciale Staten in een gezamenlijke verklaring.

De starre houding van de partij ligt overigens naar eigen zeggen niet aan D66 zelf, maar aan het feit dat BBB, FvD en PVV "hun ware gezicht" tonen door een breekpunt te maken van de stikstof- en klimaatdoelen en/of de boel compleet ontkennen: "In campagnedebatten en verkiezingsinterviews laten zij er geen misverstand over bestaan: zij willen hun stilstandbus parkeren in onze provincies, pal voor de stikstof- en klimaatdoelen. Die doodlopende weg willen wij niet inslaan. Wij willen vooruit".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml