D66: 'Informateur Remkes warrig en zuipt'

D66: 'Informateur Remkes warrig en zuipt' 

29 september 2021 - 11:17

Misschien dat D66 eens een toontje lager kan zingen... Volgens leden van de partij zou informateur Johan Remkes tijdens de formatiegesprekken 'warrig' zijn geweest en zelfs enige drank hebben genuttigd.

Nu zouden wij misschien ook wel naar de fles grijpen na de zoveelste zinloze poging om de diverse partijen tot een regeerakkoord te laten komen. Nu ook een traditioneel minderheidskabinet is afgeschoten, blijft alleen een extraparlementair kabinet (een kabinet dat werkt met een regeringsprogramma waar de ministers van de deelnemende partijen zich aan moeten houden, maar de fracties van die partijen niet vooraf steun hoeven te beloven) over, naast nieuwe verkiezingen dan. 

Dit alles is volgens de VVD en CDA allemaal de schuld van D66. Zo gaf Sigrid Kaag afgelopen zondag een toespraak waarin ze zei weinig heil te zien in een minderheidskabinet. Maar de partij ligt op meerdere fronten dwars en schroomt niet om op ouderwets laaghartige wijze met modder te gooien:

"Zo klagen ze bij het CDA dat het met D66 'elke dag een ander liedje is' en dat Kaag wel zegt dat ze blokkades wil opheffen, maar dat haar eisen onduidelijk zijn. D66'ers richten in gesprekken met journalisten hun pijlen op informateur Remkes, die 'warrig' zou zijn geweest bij het leiden van de gesprekken.

Er werd zelfs gesuggereerd dat er 'al enige drank in de man' zou zijn geweest. Een vergaande spin die de autoriteit van de informateur bedreigt, maar die tegelijkertijd tekenend is voor de onvrede bij de drie partijen over hoe het formatieproces verloopt. Desgevraagd laat een woordvoerder van Remkes weten dat de informateur het maandag beperkt heeft gehouden tot twee borrels, eentje voor en eentje tijdens het diner", aldus Xander van der Wulp van de NOS.

Overigens wordt dit alles natuurlijk door D66 ontkent. 'We hebben dat echt niet zo bedoeld'. Nee, dat zal vast niet...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml