D66-jongeren muiten tegen D66 

02 januari 2018 - 11:23

O jee. Het is hommeles bij de Democraten 66. De jongerenafdeling keert zich tegen de partij door actie te gaan voeren tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), oftewel de 'aftapwet'.

D66 was ooit in een ver verleden meermaals kritisch op deze Big Brother-wet omdat de partij opkwam voor uw recht op privacy.

In Den Haag is echter de laatste tijd het nodige veranderd. De partij van Alexander Pechtold zit inmiddels in het kabinet - sterker nog, D66'er Kajsa Ollongren is als minister van Binnenlandse Zaken zelfs politiek verantwoordelijk - en dus verdwenen de bezwaren tegen de wet als sneeuw voor de zon.

De D66-jongeren staan echter nog wel voor hun principes en willen daarom door het land campagne voeren om 'nee' te stemmen tijdens het aangekondigde referendum. Daarom is bij de referendumcommissie 50.000 euro subsidie aangevraagd.

"Er zijn nog te veel vragen over de wet”, motiveert Kevin Brongers, voorzitter van de Jonge Democraten, de beslissing in het NRC."Zullen geheime diensten het berichtenverkeer van een huizenblok aftappen? Van een straat? Een wijk? De bevoegdheden zijn te vaag geformuleerd."

Overigens heeft het niet veel zin om te stemmen tijdens het referendum, die aftapwet komt er toch wel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie