D66: Maximumsnelheid doet milieu pijn
Binnenland

D66: Maximumsnelheid doet milieu pijn.

Wat gezapig. D66-Rob wil een ultieme poging wagen om het milieu te redden door automobilisten het gaspedaal wat minder hard te laten indrukken. In een debat over het klimaatakkoord oppert Jetten de maximumsnelheid op autosnelwegen te verlagen.

De verlaging van de snelheid moet ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot in 2020 met 25 procent gedaald is. Dat het sluiten van kolencentrales eveneens leidt tot het gewenste resultaat, is volgens Jetten "ook een hele voor de hand liggende maatregel". Als dat echter niet lukt, moet u van Jetten maar langzamer gaan rijden.

Verlaging van de maximumsnelheid zorgt er voor dat auto's per gereden kilometer minder brandstof verbruiken. Onderzoeksbureau CE Delft heeft berekend dat het verlagen van de maximumsnelheid voor personenauto's naar 80 kilometer per uur op termijn voor 30 procent minder CO2-uitstoot zorgt. Een minder drastische snelheidsverlaging leidt tot minder reductie.

We gooien milieu-maatregel nummer zoveel maar op de stapel gefaalde initiatieven. Sinds 1990 tracht het kabinet namelijk de CO2-uitstoot te verlagen, iets waar men anno 2018 nog steeds niet in geslaagd is.

Wat trouwens vrij opmerkelijk in dit verhaal is, is dat op 1 september 2012 de maximumsnelheden nog werden verhoogd... 

Het is goed om de maximumsnelheden te verlagen?
Ja
Nee
Ik geef zero fucks
Autodrop is super lekker
Created with Survey Maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →