'D66 verloochent verkiezingsprogram'  

10 november 2016 - 10:22

Norbert Klein, voormalig 50Plus-Kamerlid en nu aanvoerder van de Vrijzinnige Partij, heeft eens lekker lopen neuzen in het verkiezingprogramma van D66. Wat blijkt: de partij stemde tegen een motie over experimenten met het basisinkomen, terwijl diezelfde experimenten wél worden aangedragen in het verkiezingsprogram.

Klein is een groot voorvechter van het basisinkomen, iets waar D66 in 2014 al onderzoek naar liet doen, en wat dus ook terug te vinden is in het verkiezingsprogramma van de Democraten. Dat diezelfde Democraten uit 1966 niet mee wilden in een motie om gemeenten meer ruimte voor inkomensexperimenten te geven, is dan nogal gek. Lees vooral onderstaand stukje uit het D66-programma even.

Moderne bijstand: ruim baan voor experimenten met basisinkomen.
De economische, technologische en maatschappelijke dynamiek maken het nodig na te denken over een stelsel van sociale zekerheid dat past in de 21ste eeuw. Wij bieden daarom ruimte aan gemeenten om te experimenteren met de bijstand.

Middelvinger naar leden

Door tegen de motie te stemmen spreekt D66 niet alleen haar eigen programma tegen, maar steekt de partij ook een middelvinger op naar haar leden. Een week of twee geleden stemde een massale meerderheid namelijk nog vóór experimenten met het basisinkomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie