D66 wil chip in alle poezen 

07 februari 2018 - 12:07

Fijn is dat. Als trotse eigenaar van uw spinnende viervoeter(s) wordt u straks op extra kosten gejaagd. U wordt als het aan D66 ligt verplicht uw kater of poes te chippen. Op die manier kunnen overlastgevende zwerfkatten uitgeroeid worden (laat Dion Graus het niet horen).

Zwerfkatten, zoals de naam al zegt, zwerven rond op straat, zorgen voor overlast en terroriseren mede-wezens uit het dierenrijk: "Minder katten op straat betekent minder dode vogels, en dat willen we. Ook zijn katten medeverantwoordelijk voor een aantal infectieziekten bij mensen", legt D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot uit.

Met een chip kunnen gevangen katten eenvoudig worden terugbezorgd bij het baasje. Tot nu toe gebeurt dat slechts in vijftien procent van de gevallen. Met een chip zal dat anders zijn: "zo voorkomen we dat er katten onnodig verwilderen". De rest wordt namelijk weer - gecastreerd en wel - terug op straat gezet.

Gelukkig hebben de katten ook een stem in de politiek via de Partij voor de Dieren. Die partij probeert de chipplicht al lange tijd er doorheen te drukken maar stond hier lange tijd alleen in. Nu niet meer, want naar verluidt is een meerderheid in de Tweede Kamer inmiddels voorstander.

Bovendien is deze maatregel ook een soort emancipatie onder huisdiereigenaren: honden moeten tenslotte ook verplicht gechipt worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie