D66 wil Eerste Hulp voor Jongeren

D66 wil Eerste Hulp voor Jongeren 

21 november 2022 - 13:14

Het leven is om depressief van te worden en dat geldt met name voor jongeren. Zij zijn de toekomst en hebben dus last van al die berichten over corona, klimaatverandering, inflatie, duurdere huizen, enz, enz. Meer dan een op de drie jongeren kampt met psychische klachten, van stress tot depressie of zelfs suïcidale gedachten En daarom moeten zij makkelijker toegang tot hulp kunnen krijgen. D66 gaat daar wat aan doen.

De regeringspartij wil namelijk Rutte bij zijn nekvel pakken en tot de orde roepen dat er één Eerste Hulp voor Jongeren komt, waar jongeren naar kunnen bellen of mee kunnen chatten, ongeacht hun leeftijd en de ernst van hun problemen. "Het lijkt wel een epidemie", zegt D66-Kamerlid Rens Raemakers. "Zoveel jongeren lijden onder prestatiedruk, stress en depressies. Ze hebben ook veel op hun bord."

Het is volgens Raemakers al lastig genoeg om hulp te vragen, maar jongeren weten soms ook goed waar ze moeten aankloppen. Hij pleit voor één duidelijk loket, waarbij jongeren van alle leeftijden terechtkunnen. Vanuit daar moeten ze dan geholpen worden.

Raemakers zal zijn voorstel maandag doen tijdens een debat met onder anderen staatssecretaris Maarten van Ooijen over de jeugdzorg. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml