D66: xtc-bezit = helemaal oké
Raar

D66: xtc-bezit = helemaal oké.

Vera Bergkamp van D66 gaat vanavond in een debat in de Tweede Kamer bepleiten dat het bezitten van drie xtc-pillen niet bestraft hoeft worden. Dat xtc een harddrug is houdt deze mevrouw van D(rugsbezitters)66 geen rekening mee.

Bergkamp is vooral boos dat bezit van meer dan één lullige xtc-pil je al een strafblad kan opleveren, weet het ANP. Ze denkt dat als je drie pillen bij je mag hebben, dat festivalbezoekers niet ineens een hele batch innemen als ze stuiten op controle.

Volgens Vera is xtc ook helemaal niet zo schadelijk, zeker minder schadelijk dan alcohol en tabak. Ze onderbouwd haar statement met een onderzoek. Volgens D66 moet het testen van nieuwe pillen overigens ook beter.

Het debat van vanavond is de schuld van het BNN-programma Spuiten en Slikken. Die hebben 41.000 handtekeningen verzameld en daarmee voldoende handtekeningen gekregen om dit onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Justitieminister Ard van der Steur heeft al laten weten dat hij niks voor ander beleid voelt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →