D66'er naar Volt, want partij doet geen f*ck aan MeToo-gedrag

D66'er naar Volt, want partij doet geen f*ck aan MeToo-gedrag 

16 juni 2023 - 11:53

D66 blijkt toch niet zo'n fantastische partij te zijn; waarom verbaasd ons dat nou niet? Europarlementariër Sophie in Veld zegt de partij vaarwel en loopt over naar Volt. Ze heeft vanmorgen aan partijvoorzitter Victor Everhardt laten weten dat ze na dertig jaar haar lidmaatschap van D66 opzegt.

In een brief aan haar collega's schrijft ze dat ze de vuile was niet buiten wil hangen - want sommige dingen moeten niet in de media besproken worden - maar wil ze toch even kwijt dat het met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft: "In de afgelopen jaren heb ik moeten waarnemen hoe grensoverschrijdend gedrag in onze partij niet adequaat wordt aangepakt, hoe de slachtoffers in de kou blijven staan, en hoe de nieuw ingerichte structuren om een veilige werkomgeving te garanderen in de praktijk tekort schieten."

En dus kan het grote speculeren beginnen (waar wij uiteraard liever niet aan meedoen maar nu moeten we wel) over welk grensoverschrijdend gedrag Sophie het heeft. Heeft ze het over Frans van Drimmelen? Over good-old Alexander Pechtold? Over de D66-Bangalijsten? We zullen het (tot ook deze drek uitlekt) niet weten.

Omdat ze toch trouw wil blijven aan haar liefde voor Europa, stapt Sophie dus over naar Volt. Die partij die ook zo goed omgaat met grensoverschrijdend gedrag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml