Daar gaan we: 'Kabinet sluit extra maatregelen tegen ongevaccineerden NIET uit'

Daar gaan we: 'Kabinet sluit extra maatregelen tegen ongevaccineerden NIET uit' 

25 oktober 2021 - 14:53

Het aantal coronabesmettingen rijst opnieuw de pan uit, dus gaan er mogelijk aanvullende maatregelen komen. Het Outbreak Management Team (OMT) is daarom gevraagd eerder met een advies te komen. Maar, en nu komt het, volgens Hugo de Jonge zijn het voornamelijk de ongevaccineerden die elkaar besmetten en zo de druk op de zorg hoog houden. 

Het is dus allemaal de schuld van de ongevaccineerden en natuurlijk totaal niet van de bezuinigingen op de zorg: "We zien namelijk dat we al een hoge vaccinatiegraad hebben, 87 procent van de volwassen mensen heeft zijn eerste prik al gehad, maar we zien ook, 13 procent van de mensen die niet gevaccineerd is. Als je kijkt in de ziekenhuizen is die situatie precies andersom", aldus de minister.

Volgens De Jonge is "de epidemie in toenemende mate een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen die ook elkaar onderling het meest besmetten, zelf het grootste risico lopen op besmetting, zelf het grootste risico zijn op een besmetting van anderen, zelf het grootste risico lopen op ziekenhuisopname". "Als je dat op je in laat werken, zul je je daartoe moeten verhouden."

Met andere woorden: waarom de hele maatschappij op slot gooien als het voornamelijk de ongevaccineerden zijn die elkaar aansteken? "Ook vanuit de samenleving en de economie kijken we naar de maatregelen die je treft. Je wil niet onnodig maatregelen opleggen die beperkend zijn in economische zin." Hij sluit niet uit dat wetgeving moet worden aangepast om zo de tweedeling in de samenleving verder vorm te kunnen geven.

Een besluit valt volgende week dinsdag, dan is er ook weer een persconferentie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml