Daar gaan we weer: 'Boze boeren naar Den Bosch, veel politie op de been'

Daar gaan we weer: 'Boze boeren naar Den Bosch, veel politie op de been' 

16 december 2022 - 10:23

Daar gaan we weer: tientallen boeren zijn met zo'n twintig tractoren naar het provinciehuis in Den Bosch gereden. Dit doen ze uit protest tegen regels rond het aanvragen van een stalvergunning. Daarover vindt nu een debat in het provinciehuis plaats, dat de boeren bijwonen.

Farmers Defence Force deed eerder een oproep aan boeren om vrijdag naar het provinciehuis te komen, uit onvrede met het beleid van de provincie. En daar is dus flink gehoor aan gegeven. Volgens De Gelderlander leiden agenten op straat het trekkerverkeer in goede banen en staan leden van de mobiele eenheid voor de ingang klaar om in te grijpen.

Boeren moeten zoals bekend hun stallen voor 2024 hebben aangepast om minder stikstof uit te stoten. Hiervoor moeten ze een vergunning aanvragen. Maar er zijn twijfels over het nut van deze zogenoemde emissiearme stallen.

De Raad van State oordeelde eerder dat onzeker is of emissiearme melkveestallen doen wat ze beloven. Noord-Brabant liet daarop begin november weten tijdelijk geen vergunningen meer af te geven, totdat het ministerie van Landbouw duidelijkheid geeft over de werkzaamheid van deze emissiearme systemen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml