Daar gaan we weer: 'Tekort van 4000 plekken voor asielzoekers dreigt'

Daar gaan we weer: 'Tekort van 4000 plekken voor asielzoekers dreigt' 

13 maart 2023 - 15:37

Daar gaan we weer. Er zijn dusdanig veel asielzoekers in ons landje en dusdanig weinig plekken, dat wanneer er niks gebeurt, er aan het eind van deze maand bijna 4000 plekken te weinig zijn. Dat blijkt uit cijfers die rondgaan onder de burgemeesters van het Veiligheidsberaad, de voorzitters van de veiligheidsregio’s, meldt RTL Nieuws

Hierdoor nemen de zorgen over een tekort aan plekken voor asielzoekers onder die burgemeesters weer toe. Uit cijfers blijkt dat er eind deze maand een tekort dreigt van 3788 plekken. Bovendien wordt er nog geen rekening gehouden met de mogelijke sluiting van het cruiseschip bij Velsen. Daardoor kan het tekort met nog eens 1000 plekken oplopen. De gemeenteraad in Velsen zal binnenkort namelijk besluiten of het cruiseschip daadwerkelijk weg moet.

Kortom, het gaat lekker. Gelukkig hebben we daar nog altijd plaatsje als Nederhorst den Berg. In het dorpje - waar ongeveer vier 5.542 mensen wonen - komt mogelijk een asielzoekerscentrum. Daar zouden maximaal 350 mensen moeten worden opgevangen, voor de duur van tien jaar. De gemeente Wijdemeren, waar Nederhorst den Berg onder valt, wil in juli de knoop doorhakken. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml