Daar is de volgende! Ook Vera Bergkamp gaat weg

Daar is de volgende! Ook Vera Bergkamp gaat weg 

24 augustus 2023 - 14:40

Hè wat jammer nou. Ook Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) kapt ermee na de verkiezingen. Bergkamp, bekend van het onderzoek naar voorganger Arib, laat weten niet meer op de kandidatenlijst van haar partij te willen.

Zoals u weet zat Bergkamp sinds 2012 in de Tweede Kamer en werd ze in 2021 voorzitter, nadat de voorzittersverkiezing achter de schermen was beklonken door VVD en D66 ze meer stemmen haalde dan haar voorganger PvdA'er Khadija Arib en PVV'er Martin Bosma.

Een onderzoek naar signalen van sociale onveiligheid onder haar voorganger Arib pakte voor Bergkamp slecht uit. Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer had tot het onderzoek besloten, maar het lekte voortijdig uit. Arib stapte uit woede en frustratie direct uit de Kamer. Een onderzoek naar de zaak-Arib loopt nog steeds.

Kortom, de Tweede Kamer zal zonder haar nooit meer hetzelfde zijn. Wat we dan weer wel jammer vinden, is dat ook Lingo-icoon Lucille Werner bekend heeft gemaakt ermee te stoppen. Werner zegt in een verklaring op sociale media dat ze van plan was voor vier jaar in de Kamer te zitten. Maar nu vervroegde verkiezingen zijn uitgeschreven, heeft ze het besluit genomen haar missie om Nederland toegankelijker te maken voor mensen met een beperking "vanuit een andere rol" voort te zetten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml