Daar zijn ze weer! Rijke stinkclubs presenteren Super League 2.0

Daar zijn ze weer! Rijke stinkclubs presenteren Super League 2.0 

09 februari 2023 - 13:48

Daar zijn ze weer! De organisatoren van de Super League hebben een nieuw plan aangekondigd voor de omstreden Europese voetbalcompetitie om meer meer meer geld te kunnen graaien. Zestig tot tachtig clubs zouden moeten deelnemen, in verschillende divisies waarin ze gegarandeerd 14 duels spelen. Verschil met het vorige plan: clubs moeten op basis van hun prestaties in eigen land een plek verdienen.

Voor wie het niet meer weet: het vorige plan ging uit van een gesloten competitie tussen 12 clubs en leidde tot veel ophef onder de voetbalsupporters, waarna verschillende clubs zich terugtrokken en alleen Real Madrid, Barcelona en Juventus overbleven. De UEFA (zelf zo corrupt als maar zijn kan) zag dat dit geen goed nieuws was voor de grote melkkoe genaamd 'Champions' League en verbood de plannen, waarna de clubs naar de rechter stapten en voor het Europees Hof in Luxemburg eindigden.

Het bedrijf A22 Sports Management sorteert alvast voor door nieuwe plannen te presenteren. Topman Bernd Reichart zegt met vijftig Europese clubs en belanghebbenden te hebben gesproken. "De overgrote meerderheid is het ermee eens dat het voortbestaan van het Europese voetbal wordt bedreigd en dat het tijd is voor verandering", aldus Reichart. "We willen de nieuwe opzet zo snel mogelijk presenteren, zodra de uitkomst van de rechtszaak duidelijk is." 

Ja dat zal wel. Het Europees Hof doet waarschijnlijk in het voorjaar uitspraak in de zaak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml