Dader kei-ongeluk Schijndel: stenen op de weg leggen 'lollig'
Binnenland

Dader kei-ongeluk Schijndel: stenen op de weg leggen 'lollig'.

Vandaag is de rechtbank in Breda het decor van de zitting tegen de drie daders van het kei-ongeluk in Schijndel, waarbij een tien weken zwangere vrouw met haar auto tegen een boom knalde en zwaargewond raakte.

Omdat twee van de verdachten slechts zeventien jaar jong zijn wordt hun zaak apart en achter gesloten deuren behandeld, want ze zijn minderjarig en hebben dus recht op extra privacy. De zaak tegen de enige 'volwassen' dader (19) is wel te volgen. Hij verklaarde huilend dat ze wel vaker na het stappen spullen op de weg legden, want dat was "lollig".

Ja, echt lachen, gieren en brullen. De vrouw - die uiteraard niet verwachtte dat er grote keien op de openbare weg zouden liggen - kreeg een klapband toen ze de ruim 40 kilo zware steen raakte en verloor vervolgens de macht over het stuur.

Incomplete dwarslaesie

Ze knalde tegen een boom en moest met een traumahelikopter afgevoerd worden, later bleek dat ze een incomplete dwarslaesie had opgelopen. Of ze ooit nog kan lopen is nog maar de vraag. Gelukkig kwam de baby later gezond ter wereld, meldt het AD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →