Daders vergismoord dj Djordy tot 30 jaar de bak in
Binnenland

Daders vergismoord dj Djordy tot 30 jaar de bak in.

De soap rond de tragische vergismoord op 31-jarige dj Djordy Latumahina in oktober twee jaar geleden lijkt nu eindelijk tot een eind te komen. De rechtbank in Amsterdam heeft voor het Nederlandse rechtssysteem 'zware' straffen opgelegd. Een van de schutter, de 42-jarige Djurgen W., werd veroordeeld tot dertig jaar brommen achter de tralies.

Voor wie het niet meer weet: Latumahina werd op 8 oktober 2016 in de parkeergarage bij zijn woning in Amsterdam-West doodgeschoten. De daders hadden een ander doelwit op het oog, dat in hetzelfde appartementencomplex woonde en in een soortgelijke auto reed. 

Hij werd met acht kogels doorzeeft. Zijn vriendin, naast hem in de auto, werd zes keer geraakt en liep zeer ernstige verwondingen op. Het tweejarige kind op de achterbank werd niet geraakt. Liefst zeven verdachten konden uiteindelijk door de politie in de kraag worden gevat.

Naast de 'belangrijkste' schutter werden ook de anderen gestraft. Zo kreeg de organisator van de moordaanslag, Cedric R. 26 jaar aan zijn broek. Zijn broer Wendell kreeg vijftien jaar opgelegd. Ulrich B., een van de bestuurders van de vluchtauto, is veroordeeld tot achttien jaar. De helers van de bij de moord gebruikte gestolen auto's kregen straffen tot 48 weken, waarvan de helft voorwaardelijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →