Dag 2: Schip Ameland fikt door

Dag 2: Schip Ameland fikt door 

27 juli 2023 - 10:20

Wij horen u denken, hoe zit dat nou met dat schip boordevol auto's wat in de fik staat voor de kust van Ameland? Nou, de tweede dag is inmiddels aangebroken en het schip brandt nog steeds. En dat blijft ook wel even zo.

De situatie op het brandende vrachtschip ten noorden van Ameland is namelijk volgens de kustwacht onveranderd. Meerdere schepen met onder anderen bergingsspecialisten zijn in de buurt aanwezig, ook zijn er noodkabels vastgemaaktĀ om het schip in positie te houden.

Echter, voordat het schip kan worden verplaatst, moet eerst de temperatuur dalen. Volgens de kustwacht moeten de Amelanders daarom rekening houden met het feit dat ze mogelijk nog dagen of misschien zelfs weken met een brandende fakkel aan de horizon zitten opgescheept.

Gelukkig hoeven ze volgens minister Mark Harbers niet bang te zijn dat eventueel lekkend olie naar het eiland zal stromen, door "de huidige en voor de komende dagen voorziene wind- en golfrichting" zal dat niet gebeuren. Zegt hij.

De oorzaak is officieel nog altijd onbekend, maar uit audiocommunicatie tussen de hulpdiensten blijkt dat de brand inderdaad ontstond in zo'n klimaatreddende elektrische auto. Lekker dan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml