Dakloze Bizzey vernederd op straat 

20 juni 2023 - 16:08

Geef jij wel eens geld aan een dakloze? Rapper Bizzey kruipt in de kleding van een dakloze. YouTubers Jaap en Benjamin besluiten het geld van de dakloze af te pakken en hem publieke te vernederen in de PowNed webserie In Your Face. Hoe zou jij reageren als je dat zag gebeuren?

Bizzey is blij dat er mensen zijn die zwervers op straat centjes willen geven. Maar opvallend veel mensen lopen rustig voorbij terwijl hij hard aangepakt wordt door de mannen. Ze schreeuwen tegen hem en trappen tegen zijn spullen: “Zit je lekker te bedelen? Ga eens werken joh!” Uiteindelijk is er een vrouw op straat die er voorzichtig iets van durft te zeggen: “Die man valt toch niemand lastig”.

Een groepje mannen besluit uiteindelijk om in te grijpen en de YouTubers aan te spreken op hun asociale gedrag: “Weet je wat z’n situatie is? Hou dan gewoon je mond dicht. Als je hem niets wil geven dan moet je niet geven. Niemand dwingt jou”. Iemand pakt Jaap zelfs bij zijn arm en neemt hem apart om rustig met hem te praten: “Na een tijdje had ik gewoon een heel emotioneel gesprek met hem”. Voor Bizzey was het heel fijn dat er mensen waren die het voor hem opnamen: “Dat was misschien wel het bijzonderste ooit”.

Klik hier om de hele aflevering terug te kijken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml