Dakloze Manchester-'held' blijkt ordinaire dief
Buitenland

Dakloze Manchester-'held' blijkt ordinaire dief.

Allemaal de beelden gezien van de 33-jarige dakloze Chris Parker, die zich na de aanslag bij de Manchester Arena leek te bekommeren om het wel en wee van de slachoffers? Parker moet de gevangenis in, hij bekommerde zich in werkelijkheid om de iPhones en portemonnees van de slachtoffers.

Het 'oe', 'ah', 'oh'-gehalte was bijzonder hoog toen men doorhad hoe Parker zich ontfermde over de gewonde slachtoffers. Sympathisanten vonden de dakloze man zelfs zo zielig, dat er tienduizenden ponden aan hem werden gedoneerd. Hij kreeg nog net geen eigen standbeeld.

Bij het nakijken van camerabeelden was echter te zien wat Parkers' werkelijke doel was, het roven van spullen van slachtoffers. Zo is te zien hoe hij de tas doorzoekt van een gewonde vrouw wier kleindochter was omgekomen.

In Nederland zou u met sorry zeggen al geen veroordeling meer krijgen. Rechters in dit land worden daar week van. In Engeland werkt dat gelukkig anders, ondanks zijn excuses moet de dief vier jaar en drie maanden de gevangenis in.

Alle artikelen geladen. Overzicht →