Dalfsen wil dat organisator illegaal feest gaat dokken

Dalfsen wil dat organisator illegaal feest gaat dokken 

17 januari 2022 - 14:28

Het illegale feest zaterdagavond in Dalfsen gaat voor organisator Martien Ekkelenkamp waarschijnlijk nog een staartje krijgen in de vorm van een vette rekening. Burgemeester Erica van Lente laat uitzoeken of zij de opgelegde last onder dwangsom van maximaal 30.000 euro bij hem kan innen en de gemeente gaat ook de aangerichte schade verhalen.

Alle ingezette ME kost tenslotte ook veel geld. Op het feest (in de buitenlucht) met livemuziek kwamen zaterdag enkele honderden mensen af. De ME maakte een einde aan het evenement, nadat burgemeester Van Lente een noodbevel had ingesteld. Er is volgens Van Lente geen spoor van vernieling door de gemeente getrokken. Ekkelenkamp meldt op Facebook dat er alleen een verkeersbord is vernield. Losgetrapte struikjes voor het gemeentehuis worden volgens hem netjes herplant. De achtergebleven rommel is zondag opgeruimd, zegt hij.

Volgens Van Lente is zaterdag vaak geprobeerd om contact te leggen met de organisatie, maar dat lukte niet. Toen het feest eenmaal gaande was, werd duidelijk dat het geen kortdurende demonstratie tegen de coronamaatregelen was, maar een evenement. "Ik heb veel begrip voor de benarde positie van de evenementensector, maar dergelijke bijeenkomsten mogen niet op grond van de coronamaatregelen en dat kan ik dan ook niet toestaan", aldus de burgemeester. Eventuele volgende feesten, waarvan op sociale media sprake is, zal ze opnieuw niet toestaan als dat van het kabinet nog niet mag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml