'Daling aantal stadionverboden'
Binnenland

'Daling aantal stadionverboden'.

Het aantal stadionverboden dat is uitgedeeld aan voetbalsupporters in ons land, is afgelopen seizoen flink gedaald. De KNVB heeft in het seizoen 2015/2016 in totaal 579 keer deze straf opgelegd aan vandalen, blijkt uit het jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV).

Het feit dat er geen grote incidenten zijn geweest verklaart de daling gedeeltelijk, weet het ANP. In 2014/2015 waren er rellen rond de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss (98 stadionverboden) en ging het mis tijdens de Europa League-duels tussen AS Roma en Feyenoord (80 stadionverboden). In totaal werd die straf dat seizoen maar liefst 890 maal opgelegd.

De KNVB is blij met deze ontwikkeling maar 'juicht niet te vroeg'. De bond ziet een parallel met het aantal ingevoerde combi-regelingen, waarbij supporters van de bezoekende club alleen een kaartje kunnen kopen voor zowel de wedstrijd als verplicht georganiseerd vervoer. "Dat mag niet nodig zijn. De uitdaging is nu om maatregelen te nemen die alleen de rotte appels treffen", aldus operationeel directeur Gijs de Jong.

Alle artikelen geladen. Overzicht →