'Danny Blind krijgt dikke afkoopsom'
Sport

'Danny Blind krijgt dikke afkoopsom'.

Volgens Telegraaf-journalist Valentijn Driessen heeft Danny Blind een beetje tegengestribbeld om ervoor te zorgen dat hij de maximale afkoopsom kon meekrijgen. Dit zou zo'n 400.000 euro zijn.

In zijn column zegt hij: "Op papier tegen zijn zin in, maar het was onvermijdelijk: de KNVB verloste Danny Blind uit zijn lijden als bondscoach van Oranje. Eindelijk. Het tegenstribbelen was om financieel het maximale te pakken (zo’n 400.000 euro), maar dit was voor de bond een schijntje vergeleken met hoeveel Blind de KNVB heeft gekost door het EK 2016 te missen, terwijl het WK 2018 verder weg is dan ooit."

Het Nederlands elftal zette zaterdag een dramatisch resultaat neer door in en tegen Bulgarije met 2-0 te verliezen. Hierdoor heeft het zichzelf in een lastig parket gebracht en lijkt de kwalificatie voor het WK in 2018 een behoorlijk lastig verhaal te gaan worden.

Blind werd gisteravond ontslagen door de KNVB, dat uiterlijk rond 1 juni een nieuwe bondscoach wil aanstellen. Voorlopig neemt assistent Fred Grim het van Blind over.

Alle artikelen geladen. Overzicht →