Dansen met Janssen blijkt superspread-event

Dansen met Janssen blijkt superspread-event 

13 juli 2021 - 15:03

Zucht... Ga maar weer 'sorry' zeggen Hugo de Jonge. En u ook, Mark Rutte. Veel mensen die afgelopen week positief zijn getest op het coronavirus, blijken het virus te hebben opgelopen in een café of discotheek. De horeca is nu de belangrijkste "setting van besmetting" geworden. Tsja, niet zo heel gek natuurlijk.

In elk geval is dat het nieuws dat Aura Timen vertelt in een briefing aan de Tweede Kamer, dat momenteel nog steeds bezig is. Van de vele duizenden nieuwe gevallen waarvan de bron bekend is, is 38,8 procent besmet geraakt tijdens een bezoek aan de horeca. Niet voor niks dus dat de boel werd teruggedraaid. Nederland telt momenteel ongeveer 137 'clusters van besmettingen'. FOEI!

Maar we kunnen jongeren toch niet overal de schuld van geven? Jawel, dus. Het zijn vooral 18- tot 29-jarigen die positief testen, maar ook in de andere leeftijdsgroepen stijgt het aantal nieuwe gevallen. O ja, en mocht u het nog gemist hebben: het R-getal zit nu op liefst 2,17(!!!!)

Zo, even rustig ademen nu. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is gelukkig wél afgenomen, blijkt uit de nieuwe cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal worden momenteel 204 coronagevallen in ziekenhuizen behandeld (waarvan 75 op de IC), negen minder dan gisteren.

Heeujj. Toch is het nog geen reden voor feest (zeker niet na vorige week): voordat we het weten moeten we weer met z'n allen klappen voor de zorg, want Timen sluit niet uit dat de druk in ziekenhuizen enorm toe gaat nemen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml