Dart-prijzengeld kapothoog
Sport

Dart-prijzengeld kapothoog.

Oké, darten. Leuk hoor, maar wie boeit dit? Wie nog nooit een partijtje heeft gezien associeert darten met drie zaken: saai, cafégangers en allesbehalve sport.

Toch zijn bovenstaande veronderstellingen pertinent onjuist. Sterker nog, het blijkt een heleboel mensen heel erg te boeien. Dat leiden we niet alleen af uit de kijkcijfers bij een willekeurig partijtje van pakweg Michael van Gerwen of Raymond van Barneveld.

Ook het prijzengeld is niet mis. Met darten kun je een aardige boterham verdienen en het leuke is dat je totaal geen talent hoeft te hebben. Spendeer je vrije uurtjes een paar maanden/jaren voor het dartbord en voilà, je maakt kans om miljonair te worden. Of in ieder geval meer binnen te harken dan met een outkiering.

Echte sport

Zo makkelijk is het natuurlijk niet echt, dartfanaten zijn bloedserieus als het om pijltjes gooien gaat en vinden het een heuse sport. Het lichaamsgewicht is daarbij niet relevant. Om eens niet lullig uit de hoek te komen geven we hen maar gewoon gelijk, dan zijn we er vanaf.

Tijdens de komende editie van het wereldkampioenschap Darts van de PDC (Professional Darts Corporation) in december van dit jaar, strijkt de winnaar een bedrag van liefst 550.000 euro in zijn broekzak.

Wordt u de nieuwe Co Stompé?

Het afgelopen toernooi leverde winnaar Rob Cross een som van 450.000 euro op. Dat bedrag wordt dus met 100.000 euro verhoogd. U weet het dus vanaf heden: doet u lopende band-werk? Zit u achter de kassa? Werkt u bij een fastfoodketen zonder zicht op enige vooruitgang? Koop een dartbord en wie weet bent u de nieuwe Rob Cross, Michael van Gerwen, Phil Taylor of Raymond van Barneveld. Wij hopen in ieder geval dat u niet de nieuwe Co Stompé wordt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →