Dat is één: Staghouwer verlaat zinkend schip Rutte IV

Dat is één: Staghouwer verlaat zinkend schip Rutte IV 

06 september 2022 - 10:24

Groot nieuws gisteravond: landbouwminister Henk Staghouwer is opgestapt. De ChristenUnie-minister is daarmee de eerste bewindsman van het vierde kabinet-Rutte die de handdoek in de ring gooit en vertrekt. 

Staghouwer lag zoals iedereen weet al langer slecht bij de Tweede Kamer. Op de dag dat het veelbesproken 'stikstofkaartje' werd gepubliceerd, kwam de bewindsman niet met concrete maatregelen om boeren perspectief te geven voor de toekomst. 

Gisteren kondigde Staghouwer aan dat de voorstellen, die de Kamer voor Prinsjesdag had geëist, langer op zich laten wachten. Staghouwer wilde liever de stikstofgesprekken tussen boeren en kabinet onder leiding van VVD-coryfee Johan Remkes afwachten.

Afgelopen weekend had hij over zijn zonden nagedacht en geconcludeerd dat het beter is als iemand anders de kar trekt. Het persmomentje was een beetje treurig. Iets met "Ik ben de juiste persoon niet", "boeren hebben zekerheid nodig", "veel succes voor mijn opvolger" en "Ik ga niet in op vragen".

Maar ja, grote vraag is nu natuurlijk: wie gaat voortaan dan de koers bepalen? Voorlopig neemt Carola Schouten (Armoedebeleid, ex-landbouwminister) waar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml