Dat was het dan, Feyenoord in Europa
Sport

Dat was het dan, Feyenoord in Europa.

Feyenoord speelde gisteren in Manchester een prima pot tegen het door oliedollars gefinancierde City. Waar in de Kuip nog een keiharde 0-4 nederlaag toegestaan werd, bleef de schade gisteren beperkt tot een 1-0 verlies.

Doordat nummer drie Napoli thuis met 3-0 van Shaktar Donetsk won, is die ploeg niet meer te achterhalen door de Rotterdammers. Om de Champions(?) League niet helemaal met de staart tussen de benen te hoeven verlaten volgt er nog één mogelijkheid op punten, thuis tegen Napoli.

Lang zag het er gisteravond naar uit dat Feyenoord zou stunten tegen het miljoenenensemble van de hyperactieve strateeg Pep Guardiola. Er waren zelfs kansen op een overwinning, maar de geplaagde ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst (slechts één zege op amateurs in de laatste negen wedstrijden) slaagde er niet in de spaarzame kansen te verzilveren.

De enige Rotterdammers die van Europees niveau zijn, zijn de supporters. Door weer en wind, ter land, ter zee en in de lucht als het moet.

Ondanks nul punten in de groep, laten zij hun club niet vallen. Zo waren er naast burgemeester Ahmed Aboutaleb gisteren ruim 5.000 Feyenoordsupporters in Groot-Brittannië.

Ajax speelde trouwens gisteren ook Europees. In een oefenwedstrijdje rekenden de Amsterdammers op het nippertje af met het Duitse Borussia Mönchengladbach (2-1).

Alle artikelen geladen. Overzicht →