'Datingapps spelen met uw privé'

'Datingapps spelen met uw privé' 

03 mei 2021 - 12:19

Sommige datingapps blijken het niet zo nauw te nemen met het beschermen van uw privacygegevens. Nieuw onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat vooral de apps van Inner Circle, Relatieplanet en Pepper op dat gebied nogal wat lekkages vertonen. 

De Consumentenbond kon met hackersoftware onbeperkt gebruikersnamen én wachtwoorden raden van gebruikers. Niet zo fijn, aangezien de meeste mensen totaal niet nadenken en vaak dezelfde inloggegevens gebruiken voor dit soort dingen.

Toen de onderzoekers hier achter kwamen hebben ze de betreffende datingdiensten direct geïnformeerd over de kwetsbaarheden - wel zo aardig voor dit in de openbaarheid te gooien - en ze gaan de boel regelen, zeggen ze. De Consumentenbond gaat dit binnenkort voor u checken.

Daarnaast vragen sommige datingapps wel erg door wat betreft informatie over u. Zo moet bij e-Matching gewicht, lengte, opleiding, levensbeschouwing en zelfs kinderwens opgegeven worden. Ook wordt bij meerdere apps uw informatie gedeeld met adverteerders. Prima, als u akkoord geeft, maar dit gaat bij Badoo, Bumble, Happn en Inner Circle niet altijd goed. De vier diensten zijn daarvoor op hun vingers getikt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.