Dave Roelvink ziet het licht en gaat op alcoholcursus
Buitenland

Dave Roelvink ziet het licht en gaat op alcoholcursus.

Dave Roelvink gaat na zijn dronkenmansrit van afgelopen weekeinde een alcoholcursus volgen. Ook beloofde de 24-jarige dj vandaag voorlopig niet meer naar de fles te grijpen.

Dat zei hij om te voorkomen dat zijn 'carrière' nu al in het water valt bij de presentatie van het SBS6-programma De Roelvinkjes: effe geen cent te makken. Dave zei ook dat hij "iets ongelofelijk stoms" had gedaan.

Roelvink vond het zaterdag leuk om met 180 kilometer per uur te scheuren over de A10 bij Amsterdam, waar maximaal 100 kilometer per uur geldt, met de politie in de achtervolging. Middenin de Coentunnel stopte hij om iets onverstaanbaars naar een motoragent te roepen.

Niet veel later stopte hij op de vluchtstrook en gedroeg zich agressief tegenover de motoragent. De dj kroop weer achter het stuur, waarop de politie hem een paar kilometer verderop klem reed. Roelvink bleek ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt.

En dit is nog niet alles. Eenmaal ontnuchterd zei de dj zondag nog op social media dat de politie wat hem betreft "te heftig" had gereageerd en dat het allemaal wel meeviel.

Alle artikelen geladen. Overzicht →