David Bowie overleden
Buitenland

David Bowie overleden.

De Britse popzanger David Bowie is vandaag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij leed al anderhalf jaar aan de ziekte.
De artiest werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Vervolgens werd de rockartiest ook een popster in de VS met zijn hit Fame van het album Young Americans. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits, waaronder Space Oddity en Golden Years. Vrijdag nog nieuw album uitgebracht Bowie heeft vrijdag nog een nieuw album uitgebracht: Blackstar. Hij trad al geruime tijd niet meer op. Het laatste optreden was op een liefdadigheidsevenement in New York in 2006. Hij stond bekend als dandy, vanwege zijn opmerkelijke kleding.

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on Sunday, January 10, 2016
Verbijsterde reacties op dood Bowie Nederlandse muziekdeskundigen, -liefhebbers en dj's reageren verbijsterd op het overlijden van David Bowie. Op sociale media wordt niet alleen de muziek van Bowie geroemd, maar ook zijn persoonlijkheid en films. Muziekkenner Leo Blokhuis zegt tegen Goedemorgen Nederland dat hij "er heel erg van staat te kijken". Volgens Blokhuis, een zelfverklaard heel groot fan, is Bowie "tot aan zijn laatste snik een totaal relevante artiest geweest". "Deze man heeft zoveel gezichten laten zien, voelde alles altijd perfect aan. Echt een heel grote muzikant." 'Mijn held is dood' Op Twitter reageert onder meer Humberto Tan: "Ja natuurlijk vooral zijn muziek, maar ook als acteur indrukwekkend: Merry Christmas Mr. Lawrence''. BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich meldt: "Mijn held is dood. Bij niemand kwamen intelligentie, sympathiek zijn en een ongelooflijk creatief vermogen meer bij elkaar. Zo aardig, zo goed, zo #Bowie". Zwarte dag in de popmuziek Radio-dj's reageren geschokt. Jeroen van Inkel: "Verdrietig nieuws op deze maandagochtend. David Bowie is gister op 69-jarige leeftijd overleden. Veel te vroeg!" Gerard Ekdom: "Dus echt.. Held, vernieuwer, wereldster, topmuzikant, zanger en nog veel meer David Bowie overleden. Zwarte dag in de popmuziek!" Enkele hits van David Bowie:
Alle artikelen geladen. Overzicht →