De Appie haalt suiker uit frisdrank
Binnenland

De Appie haalt suiker uit frisdrank.

De Appie Heijn ontsuikert meer dan 40 van haar producten. En dan met name frisdranken die op de kids gericht zijn. Er moet in de nabije toekomst 30% minder suiker in deze AH-producten te vinden zijn. Er komen geen zoetstoffen voor in de plaats.

Ook gaat de Appie kinderen voor de gek houden door water te verkopen in "voor kinderen aantrekkelijke verpakkingen". Foodwatch is blij met de Appie, maar moet natuurlijk even zeveren dat er nog veel werk aan de winkel is.

"Er komen per week 1200 nieuwe diabetes-patiƫnten bij in Nederland en er is met name bij de kinderdrankjes een duidelijke link met diabetes en obesitas. Het is niet voor niets dat 'drink suikervrij' ook in de hoofdadviezen van de Gezondheidsraad staat. Kinderen krijgen via hun drinken per jaar meer dan hun eigen gewicht aan suiker binnen", aldus Foodwatch.

Foodwatch meldt dat de suiker ook vaak wordt vervangen door zoetstoffen waar nog te weinig onderzoek naar gedaan is. "Maar we pleiten ervoor om geen zoetstof te gebruiken. Het is beter als kinderen aan een minder zoete smaak wennen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →