Upd: Oppositie niet overtuigd door V.d. Steur
Binnenland

Upd: Oppositie niet overtuigd door V.d. Steur.

Het meest spraakmakende nieuws van vandaag is natuurlijk het debat over minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, die zichzelf vanmiddag in de Tweede Kamer moest verantwoorden voor informatie die hij liet schrappen over de omstreden Teevendeal. Rutte werd ook het vuur aan de schenen geworpen. Het was een drukte van jewelste op Twitter omtrent dit debat.

De oneliners vlogen weer door de Kamer. "Deze zaak had net zo goed een goedkope misdaadroman kunnen zijn", aldus DENK-leider Kuzu. Pechtold vindt het "moeilijk te geloven dat Rutte het niet wist." en volgens Geert Wilders is het allemaal de schuld van Rutte. Van der Steur werd nauwelijks genoemd. Bontes van Groep Bonte/van Klaveren-en-straks-VNL valt zijn oude baas bij: "Rutte is hoofdverantwoordelijk. Hij bleef liegen."

Update 18.37 uur:

Van der Steur zegt dat hij niet heeft geadviseerd het gedeelte over de bedragen uit de tekst van de brief over de Teevendeal te schrappen. Hij ging er naar eigen zeggen vanuit dat die informatie bekend zou worden gemaakt aan de Kamer. Bovendien zou hij later aan de commissie-Oosting (die de Teevendeal onderzocht) alle informatie waarover hij beschikt hebben gegeven. 

Van der Steur heeft het verder zwaar in de Kamer, waar de oppositie hem het hemd van het lijf vraagt. Uit de huidige gang van zaken in het debat kan worden afgeleid dat de oppositie alles behalve overtuigd is. 

En zoals bij alles heeft Twitter weer een mening: 

Zelf het debat volgen? Dat kan hier.

Alle artikelen geladen. Overzicht →