De bijzondere fietsregels van Parijs
Raar

De bijzondere fietsregels van Parijs.

Waar het in Nederland volkomen normaal is om met zijn tweeën op een fiets te zitten, deelt de Parijse politie boetes van 35 euro uit aan fietsers die iemand op de bagagedrager vervoeren. Van plan om in Parijs te fietsen? Niet op de Nederlandse manier.

Parijs wil graag een fietsvriendelijke stad worden. Er ligt op dit moment 700 kilometer aan fietspad, en bijna overal zijn goedkope huurfietsen verkrijgbaar. Het aantal fietsongelukken neemt echter toe, dus worden de controles een stuk strenger. Ga je fietsen in Parijs, let dan goed: de kleinste dingen worden als overtreding gezien.

Auto's inhalen
Maar dat doe je in Parijs niet aan de linkerkant van de auto: op heterdaad betrapt worden kost je 135 euro, volgens de Telegraaf.

Bellen of ontspannen met muziek in je oren
Dat doe je maar lopend, anders kost het je 135 euro.

Je fiets lekker scheef aan een lantaarnpaal ketenen
Fout. Je moet echt op zoek gaan naar een fietsenrek, hoe lang het ook duurt. Fietsen die 'in de weg staan' worden namelijk beboet met 35 euro.

Fietswedstrijdjes houden met iedereen die je tegenkomt
Daar hebben ze in Frankrijk de Tour de France voor. Geen richting aangeven en ’excessief snel fietsen’ gaat je 35 euro kosten.

Even aan een auto hangen
Dat vinden Fransen veel te gevaarlijk, behalve met de Tour de France. Dan mag alles. In het dagelijkse, Parijse leven betaal je hier 35 euro voor.

Alle artikelen geladen. Overzicht →