De brutaliteit: krakersgajes We Are Here probeert wéér woning te kraken 

04 juni 2018 - 10:00

Wat een heuglijke dag is het vandaag. We tellen gezamenlijk af richting 12.00 uur vanmiddag, wanneer opperkraker Khalid en zijn criminele bende medekrakers eindelijk op moeten zouten uit de vier panden die al maandenlang geannexeerd zijn in de Rudolph Dieselstraat.

Gisteren was overigens een wat minder fijne dag, toen probeerden een aantal leden van de groep een pand aan de Hoogte Kadijk in het centrum te kraken. Totaalfaal, want in dat pand bleken al andere krakers verscholen te zitten. De opgetrommelde politie zorgde er daarna voor dat de meelijwekkende vluchtelingen met hun ziel onder hun arm afdropen. 

Maar wat wordt de nieuwe thuisbasis van de uitgeprocedeerdiërs? Het Amsterdamse barmhartigheids-college bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP wil hen de komende anderhalf jaar onderbrengen in een 24-uursopvang.

Daar zitten Khalid en zijn vriendjes echter niet op te wachten. Veel te min voor hen en daarbij, wat gaat er ná die anderhalf jaar gebeuren? Volgens Annabel Nanninga heeft de groep gisteren aangeven "strafbare feiten te blijven plegen totdat ze allemaal een verblijfsvergunning hebben gekregen. Chantage door ondermijning dus."

Vindt u het geen giller van de bovenste plank dat de gemeente Amsterdam nu een soort van eigen koers vaart, die compleet indruist tegen de landelijke richtlijnen? Pak de popcorn en cola-ligt er maar vast bij. Nog twee uur voordat het toneelstuk gaat beginnen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie