De buik

De buik 

03 februari 2020 - 12:31

Een fantastisch tv-programma op NPO3 vind ik ‘Vier handen op één buik’. Daarin volgt men op de voet een jong stelletje uit de achterbuurten van een of andere verloederde stad, bijvoorbeeld Rotterdam, en zowel de jongen als het meisje is ongeveer zeventien à negentien jaar oud, en ze hebben ergens in een door ratten en ander ongedierte beheerst steegje gore seks gehad, pakweg dat zij tegen de muur leunt met haar onderbroek tot op haar knieën en haar benen geopend, en hij ramt z’n vieze, ongewassen pik in dat mokkel, en wil je nu wat weten, dat tuttelbelletje is van de eerste scheut meteen zwanger.

De documentairemakers en hun cameralui zitten in het zog van de zwangerschap, en ze interviewen de jongen en het meisje na drie maanden zwangerschap, zes maanden, acht maanden en twee weken, tot en met de bevalling en een tijdje erna, als het kindje er dus is. Vaak is dat kindje een onaanzienlijke wurm, met een veel te grote neus, flaporen, paars tandvlees, en kromme vingertjes. Wat zou je willen met zulke ouders, meestal erg lelijke pipo’s, met overgewicht, tattoo’s te allen kante, oorringen tot in hun onderlip en kinnebakkes, en zich bedienend van een taaltje waarvoor nog een tolk moet uitgevonden worden. Maar thans komt de clou!

De twee losers worden gaandeweg de zwangerschap begeleid en bijgestaan door een beroemde Nederlandse vrouw, die zelf ook een vrucht heeft gedragen en gebaard, en die zodoende van wanten weet, en in staat mag worden geacht om de zwangere tiener met raad en daad bij te staan. Ik moet toegeven, dit zorgt soms voor ontroerende taferelen, zij het niet altijd, want niet iedere beroemde Nederlandse vrouw met een kind heeft er zin in om twee klojo’s en hun gebroed op de hielen te zitten, maar toch heeft ze de uitnodiging voor het programma gevalideerd, natuurlijk enkel en alleen voor het geld.

Desondanks heb ik reeds een paar afleveringen gezin waarin de symbiose tussen de onbekende en de beroemde Nederlanders heel goed werkt. De symbiose die het beste van al werkte was die tussen Kayra en Sjonnie uit de Rotterdamse havenbuurt, die gekoppeld werden aan Rianne van Dorst. Het merkwaardigste aan dit trio was dat Rianne van Dorst zelf helemaal geen kinderen heeft! Toch hebben de producenten van ‘Vier handen op één buik’ voor haar gekozen, omdat een programma waarin Rotterdam een rol speelt in deze tijden nog onmogelijk kan uitgezonden worden zonder dat Rianne van Dorst er in opdraaft. Kinderen of geen kinderen, Rianne deed het schitterend met Kayra en Sjonnie.

Tegen Kayra zei ze op een bepaald moment: ‘Had jij niet beter je benen dicht tegen elkaar kunnen houden, sloerie?’ Daarop begon Kayra te huilen, wat Sjonnie tot een slappe lach bracht, en Rianne loste deze gênante situatie op door Sjonnie een klap voor z’n bek te geven, en tegen Kayra te roepen: ‘Hou op met huilen, slettenbak, of ik gooi je met dikke buik en al in de Rotte!’ En inderdaad, Kayra stopte met huilen, en Sjonnie stopte met lachen. Toen Kayra acht maanden en twee weken zwanger was mochten zij en Sjonnie met Rianne mee naar een babywinkel, waar Rianne, met geld van de productie, voor het op stapel staande kindje, een dochtertje, een Superman-pak, een rubberen Michael Jackson-masker, en Dr Martens-laarzen uitkoos. Sjonnie wilde ook wel een paar Dr Martens-laarzen, maar Rianne zei tegen hem: ‘Koop jij je laarzen zelf, stuk ongeluk.’ In één ruk door gaf ze Sjonnie alwéér een klap voor z’n bek.

Vier weken later bezocht Rianne moeder, vader en hun dochtertje Shiania. Rianne zei: ‘Wat een lelijk kind, met die flaporen en die kromme vingertjes.’ Toch leken Kayra en Sjonnie heel gelukkig met Shiania, en Rianne was dan ook maar gelukkig. Leuk!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.