ChristenUnie aan tafel met COC
Binnenland

ChristenUnie aan tafel met COC.

De ChristenUnie was vanmiddag op bezoek bij het COC, het Cultuur- en Ontspannings Centrum, tegenwoordig de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit. Dat is bijzonder omdat de twee, zoals u wellicht verwacht, ideologisch een tikkeltje uit elkaar liggen. Desondanks brachten onderhandelaars Segers en Schouten met het oog op de kabinetsformatie een bezoekje.

Het gaat allemaal vooral om het meerouderplan. Steeds meer koters worden grootgebracht door meer dan twee papa's en mama's, en allemaal coole mixen daarvan. Bijvoorbeeld een lesbische vrouw en een homoseksueel koppel. Twee jaar geleden heeft het kabinet een commissie ingesteld die recent concludeerde de dat het nodig is om de wet op dit punt aan te passen. De ChristenUnie is hier echter principieel tegen.

Beide partijen meldden tevreden te zijn met het verloop van de ontmoeting. Desondanks heeft het COC aangegeven bezorgd te zijn over de mogelijke afspraken die in de onderhandelingen met de ChristenUnie tot stand zullen komen, aldus de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →