De dickpic die Van der Sar doet wegrennen

De dickpic die Van der Sar doet wegrennen 

30 mei 2023 - 13:18

Edwin van der Sar vertrekt per 1 juni als algemeen directeur van Ajax. Jarenlang stond hij stamelend en stotterend te vertellen hoe trots hij was en was de echte Amsterdamse zelfverzekerdheid zichtbaar in de ogen. Met het eerste beetje tegengas in zijn carrière is het daarmee meteen gedaan. Weglopen is immers gemakkelijker dan oplossen!

Door een briljant aan- en verkoopbeleid van Marc Overmars leek Van der Sar vele jaren een gouden zet als algemeen directeur. Waar Van der Sar die lof aan te danken had, wist eigenlijk niemand. Edwin zelf probeerde het weleens uit te leggen in praatprogramma’s, maar daar praten niet zijn grootste kwaliteit is, tastte iedereen nog steeds in het duister. Het was immers Overmars die de pareltjes vond en voor goede prijzen binnenhaalde en vervolgens spelers keer op keer voor veel te veel geld wist te verkopen. Het geld klotste dan ook over de plinten in de Johan Cruijff Arena, maar toch echt vooral door het beleid van Overmars.

De sponsoren die wereldwijd binnenstroomden, deden dat natuurlijk ook vooral vanwege de prestaties in de Champions League. Dat na het binnenharken van die sponsoren door de financieel directeur uiteindelijk Van der Sar mocht tekenen bij het kruisje, maakt het nog geen briljante prestatie van Flappie. De keeper met de grote oren bleef ondertussen wel werken aan zijn carrière als onbedoeld cabaretier; werkelijk ieder media-optreden was een feest voor het oog. Het absolute hoogtepunt? ‘ONANA, ANDRE ONANA’. De liefhebbers kunnen het zich ongetwijfeld nog herinneren.

Niets leek een glansrijke voortzetting van de pseudo-carrière van Van der Sar in de weg te staan. Tot dat ene moment. Die ene foto. De pielemuis van goede vriend Marc Overmars die alles in de weg stond. Overmars bleek spelers makkelijker te overtuigen dan de gemiddelde koffiejuffrouw en stuurde een foto van zijn Kleine Marc om toch nog een poging te wagen. En Kleine Marc is simpelweg dé reden van het opstappen van Grote Edwin.

Zonder Marc - die werkelijk 0 ruggensteun kreeg van zijn maatje Edwin die meteen op de woke-trein sprong en besloot te ontslaan (of ontslag nemen met een zak geld erbij) in plaats van te praten – viel Van der Sar gruwelijk door de mand. Hij stelde waardeloze opvolgers voor Overmars aan, liet voor 100 miljoen euro kutspelers kopen, stemde in met de komst van een trainer die niks bij Ajax te zoeken had, liet vervolgens een clubman als John Heitinga bungelen terwijl die probeerde de zooi van Edwin op te ruimen en dacht toen dat het een goed idee was de woedende fans toe te spreken na een kansloos seizoen en plaatsing voor slechts de voorronde van de Europa League.

Een hels fluitconcert voor Edwin was wat er volgde. Zichtbaar ontdaan slaagde hij er niet in iets verstaanbaars in de microfoon te mompelen en niet veel later volgde dan toch echt het moment: Van der Sar stopt als CEO van Ajax. Zijn ego gekwetst, zijn reputatie gesloopt en zijn oren vol in de tegenwind. De piemel van Overmars is Van der Sar fataal geworden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml