De goeie ouwe Greta

De goeie ouwe Greta 

30 december 2019 - 10:59

Ik sta op om half twee ’s middags. Dat lijkt me een normaal uur om op te staan. Vele mensen moeten vroeger opstaan, bijvoorbeeld half zeven ’s ochtends, omdat ze naar hun werk moeten. Dat werk stelt meestal niets voor, en bestaat uit prei planten, paraplubakken assembleren, de automatische piloten van vliegtuigen oppoetsen, geiten slachten, of Duitse les geven aan debiele leerlingen. Bovendien speelt dit werk zich af in plaatsen als Zaandam, Spijkenisse, Vlaardingen, Zwolle, of net over de grens in Wachtebeke. Kortom, als je dat soort werk hebt, kun je je beter gaan ophangen. Ik hang me niet op, omdat ik dus in m’n nest kan blijven liggen tot half twee ’s middags. Dat is mogelijk omdat ik ’s nacht werk, voor zover je wat ik doe werk kunt noemen. Ik zit de hele tijd boekjes te schrijven, en eigenlijk is dat geen werk maar bezigheidstherapie voor iemand die toch al voor niks anders wil deugen. 

Het enige positieve aan wat ik doe, is dat m’n boekjes fantastisch zijn en allemaal bestsellers in Vlaanderen en Nederland. Verder vreet ik niks uit, mede omdat ik een woelige geest heb, die tot een krankzinnig brein zou kunnen uitgroeien als ik niet veel rust en slaap. Jammer is dat ik tijdens die slaap vaak nachtmerries heb. Gisteren was het ook weer raak. Ik droomde dat Greta Thurnberg in het doel stond, en Lionel Messi mocht tien strafschoppen trappen. Als Greta er meer dan vijf zou tegenhouden, zou het goed komen met het klimaat. Als ze er minder dan vijf stopt, begint het klimaat ernstig te kwakkelen. En als ze er geen enkele weet te pareren, zal binnen de twee weken de Amsterdamse grachtengordel onder water verdwijnen, zal door de orkaanachtige wind het Mediapark in Hilversum in z’n geheel tot in Breda vliegen, en zal Mark Rutte, net voor hij de noodtoestand kan uitroepen, in het Torentje opgeslorpt worden door een hamerhaai. 

Enfin, Messi trapt de eerste penalty. Binnen. De tweede. Binnen. De derde. Binnen. De vierde. Binnen. De vijfde. Binnen. De zesde. Binnen. De zevende. Binnen. De achtste. Binnen. De negende. Binnen. Messi, in wezen een brave gozer, krijgt medelijden met Greta Thurnberg en besluit om de tiende strafschop niet binnen te trappen. Wel trapt hij hem tegen het hoofd van Greta, en door de kracht van het schot vliegt het hoofd van Greta’s nek tot tegen het net van het doel. De medische staf komt het terrein opgelopen, en probeert het hoofd te reanimeren. Helaas tevergeefs. Alleen de vlechten van Greta kunnen gerecupereerd worden, en nog diezelfde dag worden ze gekocht door een Chinese miljardair, die ze gebruikt om er, tijdens sm-seks, de polsen van z’n minnares mee aan de bedspijlen vast te binden. Net toen die minnares tijdens de abjecte vrijpartij een enorme scheet liet, werd ik gillend wakker uit m’n nachtmerrie. Het was half twee ’s middags, zodat ik opstond, m’n tanden poetste, in bad ging, me aankleedde, met de hond ging wandelen, en na m’n terugkomst wat ging rusten op de bank.

Toch vreemd dat ik een droom had gehad waarin Greta Thurnberg een rol speelde. Ik heb helemaal niks met dat mokkel. Ik vind haar een onuitstaanbare, lelijke, troela die lijkt op E.T. na een mislukte verbouwing van z’n rotkop. Ik heb helemaal niks met E.T. Ik heb helemaal niks met ongeveer alles, laat staan dat ik iets zou hebben met het klimaat. Dat het klimaat m’n kloten kust, en voor mijn part begint het morgen kikkerbillen te regenen zonder dat dit ooit ophoudt. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.