De Groot (D66) niet naar boerenprotest, want veiligheid niet gegarandeerd

De Groot (D66) niet naar boerenprotest, want veiligheid niet gegarandeerd 

22 juni 2022 - 10:26

Hij had zo graag zijn zegje gedaan en was zo graag in gesprek gegaan met alle boeren die door het kabinet kapot gemaakt worden, maar doet dat toch maar niet. Tjeerd de Groot (Landbouwwoordvoerder en D66-Kamerlid) gaat niet naar het boerenprotest in Stroe, omdat zijn veiligheid volgens het NCTV niet gegarandeerd kan worden.

De NCTV is zeker bang dat alle boeren hem aan een hooivork willen spiesen. In elk geval zou de situatie bij de demonstratie "lokaal onvoorspelbaar" zijn. Want de boer is boos. Tjeerd de Groot pleitte in 2019 namens zijn partij D66 voor het halveren van de veestapel, zodat de stikstofdoelen gehaald konden worden. Mede door deze uitspraak kwamen grootschalige boerenprotesten op gang.

Zoals vandaag, dit keer niet op het Malieveld in Den Haag maar lekker (ondanks alle beloftes gewoon over de snelweg) per trekker naar het pittoreske Stroe. Met Caroline van der Plas, Van Haga, Wilders e.a., maar dus zonder Tjeerd de Groot. Volgens het D66-Kamerlid himself was hij toch niet welkom bij de demonstratie, terwijl hij eerder wel was uitgenodigd. Op Twitter vraag de beste man zich af of in dit land dan toch echt het recht van de trekker geldt:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml