De grootste flaters van de Spelen
Sport

De grootste flaters van de Spelen.

Het is de strijdplaats der titanen, maar ook een podium voor faalhazen. Wij verzamelden een paar alleraardigste Olympische faalmomenten tot dusver.

Haast

American Airlines is blijkbaar niet de beste keus voor passagiers met afwijkende bagage. Golfer Emiliano Grillo miste bijna zijn wedstrijd omdat zijn golftas onvindbaar was. Ook voor het Nigeriaanse voetbalteam was het spannend. Omdat het geld voor hun vlucht nog niet was overgeboekt, weigerde de betrokken vliegmaatschappij het team naar Rio te vliegen.

Ook bij het volk dat wel zonder al te veel stress in Rio wist te geraken, loopt niet alles even soepel. Zie hier de schermer wiens telefoon tijdens een wedstrijd uit zijn kontzak donderde:

Ook vrij onhandig: als tennisser je racket laten vallen. Maar eigenlijk hoort Kei Nishikori niet helemaal in dit rijtje, want hij komt bijzonder mooi terug:

En wij dan?

Ook die ene sporter van eigen bodem kan natuurlijk niet onvermeld blijven in dit overzicht. Toch mag het gedwongen vertrek van onze alcohol minnende potentiële ringenkampioen de pret niet helemaal drukken: de eerste medailles zijn binnen, onze turnsters flikflakten beter dan verwacht en ook de hockeydames gooien hoge ogen.

Zika hysterie

Volgens gezondheidsofficials is de angst om besmet te raken met het Zika-virus overtrokken. Er zouden de weken voorafgaand aan de spelen bijna geen besmettingen meer zijn voorgekomen, citeert roddelrelnicht Perez Hilton. Toch maken sommige atleten van de mug een olifant. Het levert wel kekke klamboekiekjes op.

Je had één taak

Er loopt ook nog een aantal werknemers rond dat het lastig vindt om hun taken te volbrengen. Neem de zwembadschoonmakers...

... of deze brancarddrager:

En laten we ook nog even stilstaan bij de mogelijk meest nutteloze baan ter wereld:

Alle artikelen geladen. Overzicht →