Komt dat zien: de grote Apple Mac Oktobershow!
Tech

Komt dat zien: de grote Apple Mac Oktobershow!.

Applefreaks, jullie weten dit natuurlijk allang. Voor degenen die het nog niet wisten: vanavond om 19:00 uur start het Apple Mac Event, waar de nieuwste Macs worden gepresenteerd. Speciale aandacht gaat uit naar de nieuwe Macbook Pro, waar 'al' 500 dagen geen nieuwe versie van is uitgebracht.

Livestream volgen

Je kunt het applefreak-event online volgen. Niet alleen op al je Apple-apparaatjes, maar óók op iets van Windows of Android. 

Mek
In de Safari-browser op Mac, iPad, iPhone en iPod Touch: ga naar de event-pagina van Apple en stream via de HLS-verbinding. Dit werkt alleen op de OS X 10.8.5 en iOS 7.0 of nieuwer.

Windoos
Ga naar de event-pagina van Apple. Dit werkt alleen op Windows 10 met - vreemd genoeg - de browser Microsoft Edge.

Appel-beeldbuis
Een oude Apple TV: al gezien dat er pardoes een extra kanaal genaamd ‘Apple Events’ is verschenen in het hoofdmenu? Alleen op een Apple TV van de tweede of derde generatie met softwareversie 6.2 of nieuwer. Als je een nieuwe Apple TV hebt, download je gewoon de app ’Apple Special Event’ in de Apple TV App Store.

Geruchten

Voor wie niet kan wachten tot vanavond: de macOS Sierra 10.12.1, die gisteren uitkwam, zou verborgen Apple Pay afbeeldingen bevatten die de nieuwe MacBook Pro zou laten zien, met bovenaan het toetsenbord een langwerpige balk met OLED touch. Dit wordt de 'Magic Toolbar' genoemd. Waarom is deze zo magisch? Normaal gesproken zitten hier de functieknoppen, maar nu speelt het Touch ID gestuurde balkje in op wat er op het scherm gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld met een vinger een aankoop bevestigen, schrijft Macrumors.com. Ook de powerknop en escapeknop zitten hierin verwerkt. Afgezien van dit magische balkje, denken de geruchtenmakers dat het uiterlijk van de nieuwe MacBook Pro er niet zo heel anders uitziet dan zijn voorgangers. Wel zal het nieuwe model weer een beetje dunner en lichter zijn dan zijn voorganger, maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend.

Of deze speculaties kloppen, mogen appelgekken vanavond gaan bekijken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →