De herverkiezing

De herverkiezing 

01 maart 2021 - 10:31

Binnenkort zijn er verkiezingen in Nederland, en dat zal weer een heel spektakel worden. Mensen zullen elkaar verdringen aan de stemhokjes, er zal gezongen en gedanst worden, het bier zal rijkelijk vloeien, en nadat men gestemd heeft op z’n favoriete partij en politicus, zal er nagepraat worden, op minder dan anderhalve meter van elkaar, met het mondmasker halfstok, met ongewassen handen, met omhelzingen omdat men op dezelfde partij en politicus heeft gestemd, waardoor er een soort van broederschap ontstaat die met niks te vergelijken valt. De politiek verenigt de individuen, en het is louter dankzij de politiek dat denkbeelden, ontwikkelingen, originele ideeën, veranderingen, en evoluties toegang vinden tot het volk, dat zonder de politici een horde stuurloze idioten zou zijn, want vaak zijn personen die niet geleid worden door politici achterlijke stumperds die als waren ze blind te pletter zouden lopen tegen om het even welke muur.

De verkiezingen in Nederland van maart 2021 zijn de belangrijkste sinds die kort na de Tweede Wereldoorlog, mede dankzij de aandacht die dient geschonken te worden aan moderne anomalieën zoals corona, het klimaat, gender, racisme, de legalisering van drugs, het definitieve verbod op het gebruik van tabak en sterke drank, het imperialisme, de positie van een rechtstaat binnen Europa, de afkalving van de democratie, de adoptie van anderskleurige baby’s, de ontginning van de ruimte, en de vraag of men in het openbaar achter een struik mag schijten terwijl toevallige voorbijgangers aldus naar je blote kont kunnen kijken, wat zorgt voor zedelijk verval in onze huidige maatschappij.

Ik vraag me wel eens af op welke Nederlandse partij ik zou stemmen als ik zelf een Nederlander was geweest. Let op, niet dat ik een Nederlander wil zijn. Een Belg zijn is immers veel leuker. Ik ken eigenlijk maar één leuke Nederlander, en dat is mijn vriendin Lena, een geboren Amsterdamse die deze verdoemde stad achter zich heeft gelaten om zich te vestigen in het schitterende Gent in Oost-Vlaanderen, waar ze honderd keer gelukkiger is dan ze ooit is geweest in het aan verrotting lijdende Amsterdam. Maar goed, veronderstel in je wildste dromen dat ik toch een Nederlander was, nou, dan zou ik stemmen voor de VVD. Ik ben een liberaal in hart en nieren en ik schaar me integraal achter het politieke programma van deze fantastische partij. Zo moet volgens de VVD de invloed van de christelijke kerk worden ingedamd, en als het even kan moet de paus worden afgezet, en vervangen door een grootindustrieel die van het Vaticaan een kapitalistisch instituut zou maken, waarin de gelovigen slechts een plaats krijgen als ze meer dan zesduizend euro in de maand verdienen.

Wat me ook aanstaat aan de VVD is dat ze ijvert voor minder inbreng van de staat in de bestrijding van de armoede, met andere woorden, wie arm is moet proberen rijk te worden en verder geen gezeik. Vervolgens is er de kijk van de VVD op het socialisme en erger nog, het communisme. De VVD oordeelt dat deze linkse bolwerken met tak en wortel moeten uitgeroeid worden, overigens net als de rechtste conglomeraten zoals vertegenwoordigd door de PVV en het FvD. Tenslotte zou je alleen al verplicht moeten worden om op de VVD te stemmen, omdat Mark Rutte de enige politicus is in Nederland die tot op grote hoogte boven alle andere politici uitstijgt. Als hij niet als minister-president wordt herverkozen, zal Nederland in elkaar donderen, zal er een revolutie komen, en zullen vele, heel vele Nederlanders nog vijftig jaar lang verzuchten: ‘Ach, leefde Mark Rutte nog maar, en jammer dat hij zo vroeg van ons heen is gegaan door dat smartelijke fietsongeluk.’

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.