De huidkleurige BH = racisme
Binnenland

De huidkleurige BH = racisme.

Zo, nou Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of er laait alweer een nieuwe discussie op. Want de huidkleurige vrouwen BH schijnt er in veel speciaalzaken alleen in de kleur beige te zijn. Hiermee worden vrouwen met een andere huidskleur dus gewoon gediscrimineerd.

Niet getreurd. De 26-jarige Rowan Blijd van het KRO-NCRV-programma ‘Yo Mo! is vandaag speciaal een actie (#Benniebeige) gestart waarmee ze aandacht wil vestigen op het  'gebrek aan kleur in de mode-industrie' en voornamelijk het wegzetten van honderdduizenden vrouwen met een andere huidskleur.

Want, zo is Blijd nagegaan, dermatologen en visagisten spreken van zes huidtinten. En iedereen is gelijk, dus is het 'tijd om deze onderhuidse kwestie bovenhuids aan te pakken'.

Ondanks de bewuste uitzending al van vier maanden geleden dateert, werd de campagne vandaag dus pas gelanceerd. In minuut 3.10 in onderstaande video ziet u een donkere vrouw, die vertelt over het ondragelijke leven dat zij in Nederland heeft dankzij haar huidskleur.

Alle artikelen geladen. Overzicht →