De lelijkheid die kunst genoemd wordt
Binnenland

De lelijkheid die kunst genoemd wordt.

Kunstenaar/kunstenares worden is niet moeilijk. Doe je ogen dicht, laat je handen spastisch over een papiertje glijden en voila: u heeft kunst geproduceerd. Wanneer iemand zichzelf dus kunstenaar of iets in die richting noemt, gaat het negen van de tien keer helemaal nergens over (uitzonderingen daargelaten).

Vannacht rond 02.30 uur (werkende mensen slapen normaliter rond dat tijdstip) in Utrecht ook weer een fraai stukje 'kunst'. Wat te denken van het geniale idee een toilet te papier-mâcheëen met daar bovenop een gigantische drol in de strijd tegen de sleepwet. De maker van dit fantastische idee, ene Angela, noemt zichzelf ook kunstenares.

Omdat Angela duidelijk de beschikking heeft over een creatief brein, bedacht ze er helemaal zelf nog een pakkende slogan bij: 'Iedereen moet tegenwoordig maar zijn klep dichthouden'. Wow, als dit u nog niet over de streep trekt...

Ze sleepte haar toilet in de nachtelijke uurtjes naar de rotonde van de Albert Schweitzerdreef met de Darwindreef in Overvecht, om het pontificaal voor een bord met verkiezingsposters te zetten.

Nadeeltje: er dan bij poseren met een blik alsof je moet poepen...

Alle artikelen geladen. Overzicht →